Götenehus

Götenehus på frammarsch investerar i ny ventilation i sitt huvudkontor.

 

Götenehus är en av Sveriges 5 största hustillverkare och varit verksam under samma namn i 85 år. De tillverkar ca: 400 små hus per år under varumärken Götenehus och Värsås-villan. Götenehus finns noterat på Stockholmbörsen, med en omsättning på ca 750 MSEK (2015), och största enskilda ägare är Fastighetsbolaget Erik Hemberg AB. 

Ungefär 50 % av produktionen är privathushåll, så som villor och parhus, resterande produktion är projekt som byggs som bostadsrätter eller blir friköpta enheter. 

Något som är på stark frammarsch är flerfamiljshus byggda av trä, vilket Götenehus har goda erfarenheter av, i dagsläget håller Götenehus på med flera projekt som är upp till 7 våningar.

På huvudkontoret har man precis bytt ut ventilationen, den gamla var ifrån 1976 och det var hög tid att göra något år den. 

Bravida i Skövde fick förtroendet att installera ett nytt aggregat, denna gång med inbyggd kylmaskin. Valet föll på ett Exhausto VEX4080 med inbyggd kylmaskin, vilket har gett en ökad komfort både för anställda och även för grannarna. 

Högre kyleffekt än tidigare och betydligt lägre ljud till omgivningen är resultatet av installationen av det nya VEX4000 aggregatet. 

Samtidigt har fastighetsansvarig, Håkan Persson på Götenehus, nu fått möjlighet att kunna finjustera inställningar direkt ifrån sin dator, samt kunna avläsa all data i realtid, då VEX4000 aggregatet är uppkopplat via


Data 

Uppgift

Att leverarea ventilationsaggregat med intergrerad kylmaskin. Ersätter gammalt aggregat med externa kylmaskiner på taket.

Samarbetspartner

Bravida Ventilation AB. Skövde

Ventilation

Det var behov för 4,0 m3/s med kyleffekt på 60 kW.

Exhausto har levererat

VEX4080

Kontakt

Tomas Wallentinsson
T: +46 010 2117111
E: tw@exhausto.se 

KONTAKTA OSS IDAG

Få gratis rådgivning 
om ventilationsprodukter 
och systemlösningar
EXHAUSTO AB
Byängsgränd 6 1 TR
SE-120 40 ÅRSTA

Tel +46 (0)10-211 7100
E-mail: info@exhausto.se

Beräknings-
program

Använd EXHAUSTOs kostnadsfria beräkningsprogram för beräkning av ventilationsanläggningar och systemlösningar

Hitta beräkningsprogram här
Vex overview

VEX-översikt

Få en snabb översikt över hela programmet med kompakta VEX-aggregat med värmeåtervinning.

Se VEX-översikten här