Varner Retail

EXHAUSTO levererar aggregat till stor logistikanläggning i Vänersborg

 

NCC har fått i uppdrag att bygga en logistikbyggnad för Varner Retail. Projektet vid Trestad i Vänersborg är värt 300 MSEK och kommer att miljöklassas enligt Breeam, nivå Very Good.

Varner Retail, där bland annat kedjorna Dressmann, Cubus, Bik Bok och Carlings ingår, ska bygga lager för kläder. Byggnaden består av totalt 53 000 kvadratmeter – 9 000 kvadratmeter är ett så kallat höglager på 30 meters höjd och resterande ett låglager på 15 meters höjd. Lagret kommer att vara i stor grad automatiserat.

Byggnaden ska klassas enligt Breeam, det mest utbredda miljöcertifieringssystemet i Europa. Det är ett verktyg som utvärderar och betygsätter byggnaders totala miljöpåverkan. Målet är att logistikbyggnaden ska nå Breeam nivå Very Good.

– Genom att vi satsar på att nå Breeam nivå Very Good tittar vi på hela processen och säkerställer en lägre miljöpåverkan och kan samtidigt vara säkra på att leverera en högre kvalitet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef, NCC Construction Sverige. Med 1100 butiker i främst Norge och Nordeuropa är man en stark uppstickare i branschen.

Projektet är en totalentreprenad, där NCC ansvarar för att uppföra byggnaden inklusive att bereda marken. Lagerbyggnaden beräknas stå klar i november 2015

EXHAUSTO levererar totalt 7 st aggregat på upp till 7000 l/s I serierna SMART och RVT till Varner Retail. Ventilationsentreprenören valde EXHAUSTO som leverantör tack vare en konkurrenskraftig energiperformance och enkel installation med flexibelt styr.


Data 

Uppgift

Logistikanläggning i Vänersborg

Deadline

November 2015

Leverans

7 st aggregat I serierna SMART och RVT

Kontakt

Tomas Wallentinsson
T: +46 010 2117111
E: tw@exhausto.se 

KONTAKTA OSS IDAG

Få gratis rådgivning 
om ventilationsprodukter 
och systemlösningar
EXHAUSTO AB
Byängsgränd 6 1 TR
SE-120 40 ÅRSTA

Tel +46 (0)10-211 7100
E-mail: info@exhausto.se

Beräknings-
program

Använd EXHAUSTOs kostnadsfria beräkningsprogram för beräkning av ventilationsanläggningar och systemlösningar

Hitta beräkningsprogram här
Vex overview

VEX-översikt

Få en snabb översikt över hela programmet med kompakta VEX-aggregat med värmeåtervinning.

Se VEX-översikten här