Kontormiljø Working ikon

EN BRA ARBETSMILJÖ
KRÄVER GOD
VENTILATION

Visste du att ett dåligt inomhusklimat kan reducera dina medarbetares produktivitet med upp till 15 %. Dessutom ökar antalet fel i takt med att temperaturen kommer över 20 – 22 grader eller CO2-innehållet är högre än 1000 ppm

På kontor med många människor är det ofta ett problem med för hög rumstemperatur. Detta beror på värme från datorer, elektronik, belysning och människor. Stora glaspartier med mycket solljus kan förvärra situationen ytterligare. Med ett ventilationssystem ersätts den tunga, varma luften med ny och frisk luft. Det gör de anställda produktivare och framför allt ger det ökat välmående.

EKONOMI, LOKALER OCH LAGAR – VÄGEN TILL ETT BRA INOMHUSKLIMAT KAN VARA LÅNG

Kontor med stora glaspartier och lågenergibyggnader har blivit vanliga. Det ger stor intern värmebelastning, ofta med dåligt inomhusklimat till följd.

Byggherrar och arkitekter utmanas av lokalsammansättningen, byggnadens placering med mera. Aktivitetsnivån, intern värmebelastning och luftföroreningar varierar mycket, allt beroende på om man befinner sig i receptionen, konferenslokalen, i öppna kontorsmiljöer eller i kontorsceller. Dessutom sätter ofta ekonomin stopp för investeringen – och den efterföljande driften – av ett bra ventilationssystem.

Det kan dock löna sig att göra något åt inomhusklimatet. Studier visar nämligen att om man bara sänker rumstemperaturen med ett par grader så ökar produktiviteten med 2–3 %. Öppna fönster löser inte problemet. Snarare tvärtom, för de släpper även in drag, buller, bilavgaser och damm.

Sist men inte minst ställer Boverket, standarder och Arbetarskyddsstyrelsen upp en del krav. Kontakta oss idag för att få veta hur man uppfyller de lagstadgade kraven! 

LÖSNINGEN FINNS I 
BEHOVSSTYRD 
VENTILATION

Behovsstyrd ventilation och kylning är ett intelligent sätt att spara energi och samtidigt säkra ett optimalt inomhusklimat. Därför erbjuder EXHAUSTO flera olika styrningsmetoder. Eftersom olika lokaler kräver olika ventilation kan de användas var för sig eller i kombination med varandra:

  • Konstant luftflöde (CAV – Constant Air Volume)
  • Variabelt luftflöde (VAV – Variable air volume)
  • Behovsstyrt luftflöde (DCV – Demand controlled ventilation)

CAV/VAV/DCVGenom att automatiskt reducera luftflödet när det inte finns några personer närvarande eller genom att anpassa luftflödet efter lokalernas belastning sparar du inte bara energi till uppvärmning av uteluft, du reducerar även din elförbrukning för drift. 
EXHAUSTOs automatik ger optimala möjligheter för att säkerställa låg energiförbrukning i alla typer av lokaler.
 

PERFEKT ANPASSADE VENTILATIONSSYSTEM

På EXHAUSTO vet vi att ett optimalt inomhusklimat kräver förstklassiga ventilationsaggregat. Oavsett om du väljer ett decentralt eller centralt ventilationssystem har vi den perfekta lösningen. Särskilt rekommenderar vi dessa serier till kontor:

VEX4000 working

 

VEX4000 – moduluppbyggda aggregat som sätts samman till den lösning som passar precis till ditt projekt!

VEX300 – kompakta ventilationsaggregat med motströmsvärmeväxlare VEX200 – med roterende värmeväxlare – alltid en lösning!

RING OCH FÅ GRATIS RÅDGIVNING TILL DITT PROJEKT
T: +46 (0)10 211 7100 
E: info@exhausto.se 

Testa våra beräkningsverktyg

Här på webbplatsen finns även våra övriga beräkningsprogram som innehåller helt nya verktyg. Klicka här för att hitta det som passar ditt behov.

 
 

Beräkningsverktyg

Laptop - calculate CITY

SE VÅRA REFERENSER

Det finns inte två kontorsbyggnader som är lika. Alla har specifika behov och särskilda utmaningar. Se hur vi tillsammans med företag har löst deras ventilationsutmaningar och skapat ett sunt inomhusklimat för de anställda.

working01
working02

KONTAKTA OSS

Behovsstyrt, variabelt eller konstant luftflöde? Motströmsvärmeväxlare eller roterande värmeväxlare? Vi är alltid redo att guida dig till den perfekta lösningen. Kontakta oss idag så kan vi tillsammans ta fram precis den uppsättning som passar just ditt projekt.

RING OCH FÅ GRATIS RÅDGIVNING TILL DITT PROJEKT
T: +46 (0)10 211 7100 
E: info@exhausto.se