VEX-aggregat
- designad för bra hygien

Bra luftkvalitet kräver också ett rent ventilationsaggregat

Vi vill ha ren och behaglig luft i de rum där vi befinner oss.  En ren och hygienisk ventilationsanläggning är en förutsättning för att kunna sprida ren luft i bostaden, i klassrummet, på förskolan eller på kontoret.

Om ventilationsanläggningen kan hållas ren och hygienisk avgörs av två villkor, dels vilka material och komponenter den är byggd av och dels hur pass enkel konstruktionen är att rengöra.

Alla våra kompakta och modulbaserade ventilationsanläggningar är designade för att vara enkla att underhålla och rengöra. Syftet är att förhindra sjukdomsalstrande organismer eller skadliga kemikalier släpps ut i luften. 

Det tyska ingenjörsförbundet VDI har sammanställt en rad riktlinjer rörande hygien i ventilationsanläggningar (VDI 6022-1). I Tyskland och andra europeiska länder har det under flera år varit ett marknadskrav att ventilationsanläggningar ska konstrueras enligt VDI 6022-1, men nu märker vi även att detta efterfrågas i Norden.

Material och komponenter

De material och komponenter som ingår i våra VEX-aggregat* är certifierade enligt VDI 6022-1, vilket innebär att alla ytor är av en typ som förhindrar bakterietillväxt och liknande. (ISO 846-certifierat material).
* VEX100, VEX200, VEX300, VEX4000

Modulaggregat VEX4000 kan beställas som VDI 6022-certifierad

Synlab Certifikat Engelsk

Hela VEX4000-serien av modulbaserade luftbehandlingsaggregat kan konfigureras som en certifierad VDI 6022-enhet i vårt konfigurationsprogram, EXselectPRO.

VEX4000-serien har granskats och certifierats av SYNLAB, ett tyskt tredjepartslaboratorium. Om VEX4000-enheten konfigureras enligt riktlinjerna i vårt beräkningsprogram är samtliga av luftbehandlingsaggregatets moduler och delar lättillgängliga vid underhåll och rengöring, för att förhindra skadliga bakterier och partiklar.

Rengöring

Visste du att ett ventilationsaggregat bör underhållas och rengöras 1–2 gånger per år?

För att rengöringen ska bli så enkel som möjligt har vi säkerställt att alla våra aggregat tillverkas för att vara lätta att rengöra och underhålla. Detta innebär släta ytor och bra åtkomst, där man enkelt kan demontera delarna för rengöring.

Alla aggregat levereras med en produkthandbok som innehåller ett avsnitt som beskriver underhåll och rengöring. I detta avsnitt finns en grundlig genomgång av hur och hur ofta aggregatets delar ska demonteras och rengöras.

Kontakta oss för konsultation...

Har du ett projekt där VEX4000 VDI kan vara aktuell, tveka då inte att kontakta oss för en konsultation.

 

KONTAKTA OSS IDAG

Få gratis rådgivning 
om ventilationsprodukter 
och systemlösningar
EXHAUSTO AB
Byängsgränd 6 1 TR
SE-120 40 ÅRSTA

Tel +46 (0)10-211 7100
E-mail: info@exhausto.se

Beräknings-
program

Använd EXHAUSTOs kostnadsfria beräkningsprogram för beräkning av ventilationsanläggningar och systemlösningar

Hitta beräkningsprogram här
Vex overview

VEX-översikt

Få en snabb översikt över hela programmet med kompakta VEX-aggregat med värmeåtervinning.

Se VEX-översikten här